Fietsroutes


Fietsen

Fietshuur

Elektrische fietsen

De Veluwe

Nijkerk (Gelderland)

 

Fiets huren

Bij Hotel De Roode Schuur kunt u ook fietsen huren.

Elektrische fiets: €30 per dag
Fiets: €15 per dag

Vraag naar onze receptie voor meer informatie en de voorwaarden.

Fietsarrangement

Bent u een fietsliefhebber? De omgeving van Hotel De Roode Schuur in Nijkerk heeft ontzettend veel te bieden! U bent binnen enkele kilometers op de Veluwe en in de prachtige stad Amersfoort. Boek nu het fietsarrangement:


Het arrangement kost €59 per persoon. Fietsen met 7 versnellingen zijn eventueel te huur op onze locatie. 

Happen en Trappen

Happen en Trappen heeft prachtige fietsroutes door heel Nederland en Belgie. Tijdens de fietsroute stopt u op 5 punten om van een heerlijk gerecht te genieten:

  • Ontvangst met koffie en gebak 
  • Voorgerecht
  • Soep 
  • Hoofdgerecht (vis, vlees of vegetarisch)
  • Dessert 

De route start tussen 10.00 uur - 11.00 uur en eindigt tussen 18.00 uur - 19.00 uur. 


Bekijk hier de route waarbij u als afsluiter geniet van een heerlijk dessert in ons Restaurant Meadows. Bij mooi weer neemt u een plekje op het schitterende buitenterras. 

De kosten voor de route en de 5-gangen zijn €38,50 per persoon. Alleen te boeken bij Happen en Trappen

Tip: combineer uw route met een hotelovernachting bij Hotel De Roode Schuur. Zo geniet u optimaal! 

Fietsroute: Nijkerk, Zwartebroek en Voorthuizen (35,8 km)

Dit is een fietsroute waarbij u geniet van de prachtige natuur. Bijvoorbeeld heidegebied met moerassen, heuvels en beekjes. En veel soorten platen zoals De Ronde Zonnedauw en de Klokjesgentiaan. Er is ook een mooie verscheidenheid aan fauna, waaronder reeën, hazen, dassen, vossen, boomvalken en heikikkers. 

In Nijkerk (Gelderland) zijn mooie monumenten te zien zoals de toren van de Grote Kerk van Nijkerk, gracht Nijkerk en het voormalig gereformeerde bugerweeshuis. 

De route begint en eindigt bij Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk (Gelderland) en beschikt over een restaurant, designhotel met 60 luxe suites en diverse buitenterrassen waar u na uw fietstocht heerlijk kunt genieten. 

Klik hier voor de fietsroute Nijkerk, Zwartebroek en Voorthuizen. De duur van deze fietsroute is ongeveer 2 uur en is 35,8 km lang. 

Fietsroute: Nijkerk, Eemdijk en Amersfoort (52km)

Een flink stuk fietsen? Kies dan voor deze fietsroute met eindeloze vergezichten, groene weides en grazende koeien. Rust en ruimte kenmerken het natte veengebied van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. In het noordelijke deel is vrijwel geen boom of huis te zien, maar ook de rest van het gebied is nauwelijks bebouwd. Met een omvang van 12.154 hectare vindt u veel zeldzame planten zoals Valeriaan, Kattenstaart, Hemelsleutel en Pijlkruid. Ook is de omgeving een rust- en broedplaats voor veel verschillende weidevogels. 

Deze fietsroute heeft als start- en eindpunt Hotel & Gasterij De Roode Schuur. Bij Hotel & Gasterij De Roode Schuur parkeert u de auto gratis op het terrein. 

De lengte van de fietsroute is 52 km en duurt ongeveer 3:04 uur. 

Klik hier voor de fietsroute Nijkerk - Eemdijk - Amersfoort. 

Veluwse fietsroute

Hotel & Gasterij De Roode Schuur organiseerde op 14 juni de Veluwse Trapdag. Het team heeft zelf een fietsroute gemaakt van 30 kilometer voor deze fietsdag. Het was een succesvolle en leuke dag met veel positieve reacties op de route. Komt u binnenkort overnachten? Fiets dan alsnog deze natuurrijke route en leer de omgeving kennen. 

Route Veluwse Trapdag (pdf) 

Fietsroute: diverse Bezienswaardigheden van o.a. Nijkerk (30 km)

Dit is een fietsroute waarbij u diverse bezienswaardigheden tegen komt. Een voorbeeld van zo'n bezienswaardigheid is Stoomgemaal 'Hertog Reijnout' die van 1883 tot 1983 de polder Arkemheen heeft droog gehouden. Uiteraard is de oude stoommachine te bewonderen. 

Ook ziet u onderweg de oorspronkelijke korenmolen. In 1899 werd een complete molen vanuit de Zaanstreek naar Putten vervoerd ter vervanging van de molen 't Hert. Prachtig om te bekijken tijdens uw fietsroute. 

Fietsroute Nijkerk - diverse bezienswaardigheden (pdf) 

De lengte van de fietsroute is 30 km, eventueel naar wens uit te breiden met 12 km. 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Fietsen in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Gelderland is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat u gratis gebruik mag maken van de zogenaamde Witte Fietsen. Deze zijn door het park beschikbaar. Maar u kunt uiteraard ook eigen fietsen meenemen.

Het park kent bijna 40 kilometer aan fietspaden. Dit netwerk loodst u langs alle landschapstypes van het park: loof-, naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. 

Er zijn uitgebreide fietsroutes voor u samengesteld welke via een plattegrond of via GPS coördinaten zijn te raadplegen.

Het park ligt op 30 minuten rijden vanaf Nijkerk. Plan hier uw route. 

Plattegrond Amersfoort

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. U vindt hier vele straatjes, grachten en monumenten. Amersfoort is een middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Een verblijf bij Hotel De Roode Schuur in Nijkerk is een uitstapje naar deze prachtige stad waard. 

Plattegrond Amersfoort (pdf) 

Amersfoort ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Nijkerk. 

*
*
*
*


Verzenden